Home Politica Regele Mihai despre criticile lui Băsescu: „Nu merită să reacţionez la insulte mărunte”

Regele Mihai despre criticile lui Băsescu: „Nu merită să reacţionez la insulte mărunte”

by Ioana Popescu

Regele Mihai comentează pentru prima dată acuzaţiile de trădare formulate de preşedintele Băsescu în urmă cu câteva luni, într-un interviu acordat BBC în Elveţia, cu puţin timp înainte de aniversarea a 90 de ani. „Nu merită să reacţionez la asemenea jigniri mărunte„, spune Regele Mihai. „Cu cât sunt mai mărunte insultele preşedintelui, cu atât el se va considera mai important„, a spus fostul suveran.

Acesta e modelul: cu cât e mai măruntă insulta, cu atât el se va considera mai important…„, a spus fostul monarh, făcând referire la acuzaţiile lui Traian Băsescu. „Nu există ceva de care să-mi pese mai puţin„, a adăugat Regele Mihai, potrivit RFI.

Într-un interviu televizat din luna iunie, preşedintele Băsescu l-a acuzat public pe rege de „trădare a interesului naţional” prin abandonarea României în mâinile sovieticilor şi l-a criticat pentru că nu ar fi depus suficiente eforturi pentru a opri deportarea evreilor. La acel moment, Regele Mihai a refuzat să comenteze. Acum însă, în interviul acordat BBC, el a spus doar că. citez, „Nu este cazul să răspund unei astfel de acuzaţii„.

Aplaudat marţi îndelung în Parlament înainte şi după discursul ocazionat de împlinirea vârstei de 90 de ani, Regele Mihai a declarat în faţa camerelor reunite că „a sosit momentul să ne rupem de năravurile trecutului – demagogie, egoism primitiv, luptă pentru putere. Ele aduc aminte prea mult de anii dinainte de 1989”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.