Home Actualitate Redu-ți nivelul de anxietate cu un masaj thailandez

Redu-ți nivelul de anxietate cu un masaj thailandez

by Ioana Popescu

  Într-o lume agitată și cu un nivel ridicat de stres, a vorbi despre masaj, deja poate însemna primul pas spre relaxare și stare de bine. Dar, despre ce tip de masaj este vorba?  

       Masajul thailandez, cunoscut și sub numele de masaj yoga thailandez, este o tehnică terapeutică care datează de peste 2.500 de ani. O practică străveche și fascinantă, bogată în istorie și beneficii pentru sănătate. Această formă de terapie manuală, care combină elemente de yoga, presopunctură și medicina tradițională thailandeză, oferă o abordare holistică a stării de bine, cu scopul de a reechilibra fluxurile de energie ale corpului și de a promova autovindecarea.

Descoperirea masajului thailandez reprezintă calea excelentă pentru eliberarea energiei și recuperarea unei stări psihofizice optime.

Masajul thailandez este un tip de masaj care este considerat un tratament deosebit de puternic și funcțional în diferite scopuri. Datorită tradiției ayurvedice și medicinei tradiționale chineze, din care se inspiră, masajul thailandez aduce beneficii atât fizice, cât și psihice.

Scopul masajului thailandez?

Acesta nu este doar acela de a ameliora durerea sau tensiunea musculară, ci și de a reechilibra fluxurile de energie ale corpului prin mediane. Totodată și de a-i activa abilitățile de autovindecare, adesea autoindusă. Această abordare holistică a sănătății și bunăstării face din masajul thailandez o practică profund relaxantă și întineritoare, care depășește simpla relaxare fizică.

Beneficiile masajului thailandez

Așa cum am menționat deja, masajul thailandez oferă o serie de beneficii fizice, mentale și psihologice, făcându-l o practică terapeutică cuprinzătoare și holistică.

       Printre beneficiile fizice, masajul thailandez este cunoscut pentru capacitatea sa de a crește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor. Întinderile și mobilizările articulare ajută la relaxarea mușchilor încordați, la îmbunătățirea posturii și la creșterea amplitudinii de mișcare. În plus, presiunile de-a lungul canalelor energetice pot îmbunătăți circulația sângelui și limfatică, ajutând la detoxifierea organismului și la întărirea sistemului imunitar. Masajul thailandez poate ameliora, de asemenea, diferite tipuri de dureri, inclusiv dureri de spate, dureri de cap, musculare și articulare.

Continuând cu circulația limfatică, masajul thailandez poate fi combinat cu masajul de drenaj limfatic manual, un masaj specializat care are ca scop să ajute sistemul limfatic să funcționeze corect. Concret, acest tip de masaj implică mișcări ușoare și ritmice superficiale ale mâinii, aplicate la nivelul ganglionilor limfatici și al vaselor limfatice.

Cum ajută? „Drenajul limfatic manual stimulează activitatea ganglionilor limfatici pentru a drena limfa în vasele de sânge și pentru a curăța organismul. Totodată, acesta accelerează fluxul de lichid limfatic pentru a elimina toxinele, resturile, deșeurile și particulele moarte. Astfel, sprijină sistemul imunitar înnăscut în rezistența sa împotriva diferitelor infecții. De asemenea, drenajul limfatic efectuat corect și regulat îmbunătățește fluxul sanguin în țesuturile tratate, precum și metabolismul acestora. Mai departe, prin reducerea umflăturilor limfatice este îmbunătățită mobilitatea, sentimentul general de bunăstare și este redusă senzația de greutate a picioarelor sau a brațelor.”, susține Dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic specialist în reabilitare medicală, în cadrul Ensana Health Spa Hotels.

        La nivel mental, masajul thailandez poate ajuta la reducerea stresului și anxietății. Combinația de mișcări fizice și atenție la respirație promovează o stare profundă de relaxare, care poate ajuta la calmarea minții și la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului. În plus, această practică poate crește concentrarea și claritatea mentală, ajutând la îmbunătățirea memoriei și a abilităților cognitive.

În cele din urmă, masajul thailandez poate avea beneficii psihologice. Atingerea terapeutică și atenția la conexiunea minte-corp pot îmbunătăți starea de spirit și echilibrul emoțional, promovând un sentiment de pace interioară și bunăstare. Unele studii sugerează că masajul thailandez poate ajuta, de asemenea, la combaterea depresiei și a insomniei.

Știai că masajul limfatic poate fi efectuat și în apă?

Acesta se concentrează pe extremitățile superioare și se efectuează în apă caldă, utilizând o presiune foarte redusă a apei, aplicată cu un cap de duș special. În ce constă? Terapeutul efectuează mișcări lente și delicate cu acest cap de duș pentru a stimula fluxul limfatic dinspre brațe spre inimă.

Care sunt beneficiile masajului limfatic în apă?

Mai întâi trebuie să știi că sistemul limfatic este crucial în eliminarea toxinelor și a bacteriilor din corp. Cu ajutorul masajului limfatic se îmbunătățește fluxul limfatic în extremitățile superioare, care ar putea întâmpina dificultăți în urma unui tratament oncologic anterior sau a unei lezări a centurii scapulare și a ganglionilor limfatici adiacenți. În plus, efectuarea unui masaj limfatic în apă sărată sporește beneficiile acestuia, completându-le cu cele ale apei sărate.

Cum poți beneficia de apa sărată de la Sovata?

Cunoscută și pentru capacitatea sa de a stimula circulația sanguină, apa sărată este un factor important în reducerea inflamațiilor. Prin contactul cu apa sărată, vasele de sânge de la suprafața pielii se dilată, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către țesuturile afectate.

În baza de tratament Ensana din Sovata, băile cu apă sărată reprezintă un tratament de bază cu multe beneficii printre care acelea de a oferi relaxare și calmare. La interior, băile cu apă sărată se practică cu apă pompată din Lacul Ursu și reprezintă o formă de terapie cu efecte tămăduitoare și relaxante.

Care este mecanismul de acțiune al apelor sărate asupra inflamațiilor?

Inflamațiile reprezintă reacții naturale ale corpului la factori nocivi precum infecții, răni sau toxine și apar prin activarea sistemului imunitar pentru a proteja și repara țesuturile afectate. Cu toate acestea, inflamația cronică poate duce la diverse boli, precum artrita, bolile cardiovasculare și afecțiunile autoimune.

Unul dintre principalele motive pentru care apa sărată are un efect antiinflamator este compoziția sa bogată în minerale esențiale. Magneziul, potasiul, calciul și sulfații sunt doar câțiva dintre compușii principali care joacă un rol important în reducerea inflamațiilor.

Concentrația mare de sare din apă creează un gradient osmotic între piele și apă. Cu alte cuvinte, în timpul băilor în apă sărată, lichidul din țesuturile inflamate este atras din celule și eliberat în mediul exterior. Rezultatul? Acest proces reduce edemele, elimină toxinele și scade presiunea exercitată asupra țesuturilor inflamate. Totodată, acest efect osmotic contribuie și la ameliorarea durerii asociate cu inflamațiile cronice, precum cele cauzate de artrită și alte afecțiuni articulare.

Există unele contraindicații?

Acest tip de masaj nu este deosebit de invaziv, deci nu are contraindicații puternice. În ciuda acestui fapt, este bine să se acorde o atenție specială în caz de: sarcină, afecțiuni cardiace, hernii, răni, osteoporoză, fracturi sau alte probleme fizice considerabile.

Discută cu medicul tău și luați cea mai bună decizie pentru îmbunătățirea sănătății tale! La Sovata, ai cele mai bune opțiuni de tratament sub atenta supraveghere a medicului specialist.

https://ensanahotels.com/ro

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.