Home Calatorie Recomandare CNN: România, o aventură care îţi schimbă viaţa

Recomandare CNN: România, o aventură care îţi schimbă viaţa

by Ioana Popescu

România este sinonimă cu aventura pentru o americancă din Carolina de Sud, care a decis să dea tărâmul american pe Brusturoasa, relatează CNN.

Impresionată de tradiţiile şi de bunătatea românilor, americanca Natalie Montenaro recomandă România drept o destinaţie ideală pentru iubitorii de aventură, într-un reportaj realizat pentru CNN.

Natalie Montenaro (52 de ani) are un master în limbi străine şi a predat o vreme engleza în China. A venit pentru prima oară în România în 2009, iar în acest an Montanaro a decis să locuiască în Brusturoasa, o comună băcăuană cu aproximativ 3.000 de locuitori.

S-a îndrăgosit iremediabil de comunitatea care a adoptat-o, pe care o găseşte mai exotică şi mai plină de contraste decât lumea orientală pe care a studiat-o în timpul experienţei din China. Aşa că, periodic, scrie reportaje pentru secţiunea iReport a postului CNN, în care îşi povesteşte viaţa cotidiană din Brusturoasa Ultimul reportaj reprezintă un rezumat al aventurii pe care a trăit-o în România, despre care spune că i-a schimbat viaţa.

Îmbibată de tradiţie şi religie, viaţa în România rurală este foarte diferită de cea pe care a dus-o în Charleston: „E o lume încremenită în trecut. Există foarte multe animale: găini, cai şi vaci. Trebuie să ai grijă când traversezi strada, mai ales la vaci!”, a povestit Montanaro pentru postul CNN.

Ea predă engleza în cele trei şcoli generale ale comunei, iar după ore îi învaţă pe elevi să lucreze pe calculator.

„Experienţa din România a fost o binecuvântare. Am reuşit să-mi îndeplinesc multe visuri, am trăit alături de oameni minunaţi, am învăţat o mulţime de tradiţii şi le-am asimilat cultura sătenilor, care mi-au devenit prieteni. Copiii sunt extrem de expresivi şi de inteligenţi, aşa că activitatea mea ca voluntar Peace Corps a meritat toate eforturile”, a declarat ea pentru CNN.

(I.B.)

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.