Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a transmis un mesaj la 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

„Azi sărbătorim Unirea Principatelor, motiv pentru care adresez “La mulți ani!” fiecărui suflet care simte și rezonează cu idealurile de mai bine ale neamului nostru romanesc!

Nu vom fi probabil ocoliți de mesaje care inundă Internetul, unele transmise în bună-credință, altele dintr-o modă a zilei, iar altele într-un clasic stil patriotard.

Am menționat patriotard pentru că dacă am fi avut mai mult patriotism am fi fost mai responsabili față de profilul și bunăstarea țării în ultimii 30 de ani.

Aniversarea Unirii Principatelor este un moment de reflexie despre cum oamenii care au avut destinele neamului au fost inspirați să proiecteze direcția politică a unei noi forme de stat, au înțeles cu sprijinul unor puteri ale Europei nevoia unei prezențe atente proactive în tabloul politicii europene din sec. XIX.

Un mod exemplar de acțiune în acea perioadă a fost unitatea și comunicare ideilor dintre emigrația românească cu militanții unioniști din țară.

Dincolo de mesajele pe care le transmitem azi, să cugetăm și să ne inspirăm din curajul celor care au făcut ca românii să conteze în lume prin programe politice de anvergură.

Să continuăm, prin respect unii față de alții, să menținem sentimentul și demnitatea unității naționale, fiind mereu ancorați în mijlocul preocupărilor de azi ale Europei și în general ale lumii în care viețuim!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.