Home Actualitate Rareș Bogdan: Românii nu mai pot fi mințiți

Rareș Bogdan: Românii nu mai pot fi mințiți

by S. Z.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan scrie într-un editorial că „Românii nu mai pot fi mințiți. Pot fi manipulați, cu instrumente performante, securistice (folosești un gram de adevăr și-l îmbraci în zeci de minciuni), dar nu pentru multă vreme. ”

„Politicienii care iau decizii din vârful buzelor, doar pentru a nu pierde alegerile, vor părăsi spațiul public definitiv, fără nicio șansă de a mai scoate vreodată capul. (…) Un exemplu emblematic este legat de anularea pensiilor speciale.

Lor le explic că n-au fost 30 de zile, ci 64, că legea inițiată de PNL a fost votată în Parlament și atacată la CCR, iar acum, după mizeria de a o considera neconstituțională, avem alte soluții. Acești oameni acceptă argumentele, dar nu uită să spună: „sper, domnule Bogdan, căci v-am votat”.

Iar eu continui să le amintesc că nu pentru pensii, ci pentru a trimite la culcare un grup infracțional organizat. Eu fac distincție între un mesaj electoral și o datorie civică a politicienilor – de asta am renunțat la presă, de asta continui să lupt.Cei care au urmărit știrile sunt la curent cu demersurile pentru anularea lor și realizează că intensitatea luptei este maximă. Știau că nu va fi un război ușor și au înțeles sensul frazei „în 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL este obligat să anuleze pensiile speciale”. Ei nu reproșează, ei au încredere și știu că vom găsi o soluție. Sunt românii inteligenți și raționali, care nu pot fi prostiți.(…)

Românii nu mai pot fi mințiți. Pot fi manipulați, cu instrumente performante, securistice (folosești un gram de adevăr și-l îmbraci în zeci de minciuni), dar nu pentru multă vreme. Zilele politicianismului, maniera de a conduce o țară pentru realizarea intereselor meschine de grup sau personale, raportate doar la o agendă particulară, fără legătură cu țara asta, au apus.

Și încă ceva: mai bine pierzi alegerile și te poți uita în oglindă, căci știi despre semințele tale că vor rodi, decât să le câștigi cu baloane de săpun. Mai țineți minte acel teribil „decât să fiu mârlan, mai bine pierd”? Mai țineți minte cine a rostit această frază, de o noblețe rarisimă? Președintele Klaus Iohannis. Ei bine, vă spun sigur că nu și-a anulat conștiința. Și are aceeași pretenție de la colaboratorii săi.”, a scris Rareș Bogdan într-un editorial pentru evenimentul zilei.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.