Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan s-a aflat marţi, 1 septembrie, la Constanţa, pentru a-l susţine pe candidatul  liberal pentru funcţia de primar, Vergil Chiţac.

„Eu vin des la Constanţa şi am să repet cu această ocazie: vin să îl susţin pe Vergil Chiţac, pe amiralul Vergil Chiţac, colegul meu liberal, un om în care cred foarte mult şi pe care, în urmă cu 4 ani de zile, l-am susţinut atunci în calitate de jurnalist – susţinându-l şi invitându-l de zeci de ori în emisiunile mele, fie făcute aici, pe litoral, fie făcute în studiourile Realitatea.

M-am bucurat foarte mult să văd că colegii mei din organizaţia PNL au optat pentru el; cred mult în el şi, după ce am văzut cum arată Constanţa – ştiam cum arată, Constanţa suferă din cauza lipsei investiţiilor, din cauza lipsei parcurilor industriale, a locurilor de muncă, dar nu am crezut că poate să arate atât de rău din punct de vedere arhitectural, urbanistic, având un bagaj istoric arhitectural uluitor, dar find o bătaie de joc din punct de vedere al administrării.

Am văzut nişte parcuri care nu au nici o legătură cu secolul XXI. Numai parcuri nu se numesc. Am văzut faţade de clădiri şi intrarea în zona veche a Constanţei care arată absolut sinistru şi încă o dată mi-am dat seama că acest oraş are nevoie de Vergil Chiţac, care are o legătură directă atât cu primarii liberali foarte buni care au transformat faţa oraşelor lor şi care are şi ştiinţa, are disciplină, are rigurozitate, fiind militar; are ştiinţa jocului geo-strategic şi geo-politic, Constanţa fiind cheie pe tot ceea ce înseamnă flancul estic al NATO, ştie ce înseamnă potenţialul celui mai mare port de la Marea Neagră, Portul Constanţa şi mai ştie ceva: la nivelul Europei, primele mari porturi au schimbat faţa oraşelor respective – Marsilia, Anvers, Hamburg. Gândiţi-vă că Pieru a dezvoltat tot ceea ce înseamnă metropola ateniană din punct de vedere economic, nu doar din punct de vedere istoric şi filosofic şi cultural.

Gândiţi-vă că Napoli este cel mai important port al Italiei, alături este şi Genoa, şi este un motor investiţional pentru tot sudul Italiei. Acelaşi lucru se întâmplă cu Livepool, acelaşi lucru se întâmplă cu Barcelona, acelaşi lucru se întâmplă cu marile porturi din Europa care au devenit motoare de dezvoltare – Valencia – pentru zonele respective. Din păcate, Constanţa, cu un potenţial turistic, cu acest litoral fantastic de 80 de kilometri, cu zona economică pe care o reprezintă Portul, cu zona militară pe care o reprezintă Mihail Kogălniceanu – baza militară de acolo – nu reuşeşte să fie al doilea oraş al României sau al doilea judeţ al României. Clujul meu drag este al doilea oraş.(…)

„Republica Mazăre” să sperăm că se va încheia pe data de 27 (27 septembrie, data alegerilor – n.r.), pentru că tentaculele ei continuă. Făgădău nu este altceva: este un tentacul extins al „Republicii Mazăre” – o zonă care a transformat România într-un fel de feudă, o zonă în care parcă erau regulile mafiei, îmi pare foarte rău să spun asta. Aici nu este Sicilia, aici este România, aici este Dobrogea, aici este Constanţa, un loc care are şi universitate, un loc care are şi muzee extraordinare”., a declarat europarlmentarul liberal pentru  Focus Press.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.