Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat că strategia electorală a PSD s-a bazat și se bazează în continuare pe îngroparea memoriei, a adevărului istoric, a faptelor tenebroase pe care le-a comis.

„PSD se bazează pe această memorie scurtă, pe această memorie care ar trebui cumva îngropată din perspectiva lor. Asta au făcut timp de 30 de ani încoace, au încercat să ne îngroape memoria bunicilor și străbunicilor care au murit în închisorile comuniste, au încercat să ne îngroape amintirile legate de rezistența din munți, au încercat să ne îngroape toată istoria noastră, a celor care au stat în picioare și a marilor politicieni de la Maniu, la Brătianu, la Mihalache și au sperat că românii vor uita. Nu au uitat niciodată și noi nu vom uita că președintele a fost nevoit să își ia geaca roșie și să coboare în stradă, în mijlocul manifestanților, nu vom uita că în stradă erau 600 de mii de români care au dat un exemplu planetar despre ce înseamnă să îți aperi drumul european și nu vom uita că la fiecare întrunire a CEX-ului PSD se mai lua hotărârea tăierii unei prerogative prezidențiale. Lucrurile acestea nu trebuie uitate și atunci când ne vom îndrepta spre vot trebuie să ne gândim la ele. Oare câți dintre cei care atunci sperau că pot vota vor merge duminică la vot? Eu sper că cât mai mulți, pentru că atunci ne-am fi dorit cu toții, cei care am stat la -20 de grade în ianuarie-februarie, cei care am stat la +40 de grade la acel teribil 10 august, ne-am fi dorit foarte mult să putem vota. Ei bine, acum putem vota pentru a nu se mai întâmpla grozăviile de atunci.  

PSD nu s-a schimbat. PSD s-a spoit, s-a văruit, a încercat să își pună măștile unor persoane onorabile pentru a ascunde în spatele lor faptele trecutului. Gândiți-vă că premierul OUG 13, Sorin Grindeanu, deschide lista. Gândiți-vă că Mihai Tudose, următorul premier, cel dat jos de propriul partid, este unul dintre principalii vectori ai PSD-ului în prezent. Gândiți-vă că sfătuitorul lui Dragnea, omul din umbră al acestuia, este astăzi președintele Consiliului Național al PSD. Gândiți-vă că toți cei care îl aplaudau pe Dragnea, care îi ridicau osanale sunt astăzi în prima linie a PSD, iar Ciolacu, președintele PSD, este chiar vicepremierul acelei perioade. Noi lucrurile acestea nu trebuie să le uităm”, a declarat Rareș Bogdan la B1tv.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.