Jurnalistul Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă- România nu mai are nevoie de circ de doi bani, ci de lideri politici responsabili. Cum am ajuns o dresură de pinguini, se întreabă jurnalistul într-un editorial în evz.ro.

 

„Dacă nu ne extragem destinul din mâinile altora, vom ajunge în curând să înlocuim actualul Imn al României cu o melodie cântată de Smiley:

E ziua în care ne dă Guvernul de mâncare! Sau Trump. Sau Uniunea Europeană, care oricum ne-a stabilit bolul alimentar, căci noi nu știam la ce sunt bune ogoarele, stăteam și ne uitam la ele ca la nave spațiale.

Aștept să trăiesc ziua în care un politician important, să zicem președintele, dar poate fi și Liviu Dragnea, va ieși în fața națiunii să afirme „trăiau odată pe aceste meleaguri bărbați”, iar ceilalți se vor repezi să caute în manuale la ce se referă, descoperind, siderați, că administrarea unei țări are altă definiție, nu circul de doi lei.

Cum am ajuns o dresură de pinguini? Am arătat politicienilor că ne dorim solidaritate, o stare care izvorăște dintr-un sentiment pozitiv, iar ei, neavând anvergura lui Cuza, au apelat la cealălalt motor al seducției: teama. Și ne-au alimentat-o mereu, după principiul: înființăm întâi o infecție, ca să-i putem administra doar noi antidotul”, scrie Rareș Bogdan într-un editorial publicat în EVZ.

Textul integral AICI

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.