Europarlametarul liberal Rareș Bogdan e revoltat de situația miilor de şoferi europeni de camioane, foarte mulți români, blocați în trafic după ce mai multe state europene au închis granițele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2.
„Intolerabil! Situația miilor de cetățeni europeni – foarte mulți români – blocați în trafic după ce mai multe state europene au închis granițele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2 necesita o reacție mai rapidă, mai satisfăcătoare din partea eurosistemului. Blocajul de la frontiera dintre UK și Franța, de pildă, se rezolvă foarte târziu, iar nervii cetățenilor sunt întinși la maxim!
Știu că s-au făcut eforturi, mi se spune că s-au distribuit apă și alimente, dar sistemul s-a mișcat mult prea greu. Mii de oameni epuizați, fără acces la facilități de igienă personală și hrană, copii, vârstnici în situații disperate – aceasta este o situație inacceptabilă!
Voi interpela Comisia Europeană în scris, alături de 12 colegi din Delegația EPP România, pentru a primi de urgență răspuns la două întrebări:
1. Ce acțiuni întreprinde Comisia pentru a garanta că cetățenilor europeni nu le sunt încălcate drepturile fundamentale și pentru a preveni ca astfel de situații să mai aibă loc?
2. Cum a gestionat Comisia această criză, în afară de a recomanda ţărilor UE să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi?

Mă aștept ca acest tip de situații să fie anticipate și instituite celule de criză în secunda 2 a unui blocaj, iar soluțiile să fie puse pe tapet în 3 ore. Asta dacă siguranța cetățeanului european mai contează! Este irelevant, în situații de criză, faptul că membrii UE au autonomie de decizie pe anumite probleme. Mă aștept la solidaritate, nu la o spălare pe mâini!”, scrie liderul eurodeputaților români din grupul PPE.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.