Rareș Bogdan scrie despre miză a alegerilor locale și parlamentare din acest an.

„PSD știe foarte bine un lucru: dacă nu pune mâna pe putere la alegerile parlamentare, nu o va mai face mulți ani de-cum înainte.Iar primul pas, decisiv, crucial, luați-o cum doriți, va fi peste 20 de zile. În timpul scurs până la alegerile locale, hidra care a stăpânit România timp de 30 de ani, în diverse forme, de la cele urâte și nesimțite la cele catastrofale pentru generații întregi, va avea un singur obiectiv: să mintă mult.(…)

Pentru o reformă profundă a statului este nevoie ca de aer de revizuirea Legii fundamentale – trebuie umblat la limpezirea raporturilor instituționale, la imunitatea parlamentară, la scoaterea unor privilegii.(…)

România are nevoie de o Constituție croită după nevoile cetățenilor, nu pentru a proteja politicienii care fură. De asemenea, are nevoie de mecanisme care să prevină abuzul de drept și să sancționeze practicile totalitare. Asta va permite schimbarea unor legi cruciale. Pas cu pas!

PSD știe că acest plan al liberalilor le poate lua toți boii de la bicicletă, prin urmare a activat mincinoșii și i-a pus să facă ce știu ei mai bine: să înghețe apele. Aș se explică intense campanii de propagandă împotriva măsurilor economice luate de Guvernul Orban (care a guvernat 9 luni, dintre care 6 în pandemie). Măsurile se simt în economie – de la șomajul tehnic până la susținerea IMM-urilor și facilități bancare.

Temerea socialiștilor este ca, odată cu venirea a peste 80 de miliarde de euro adaos la banii din exercițiile financiare multianuale, România să se despartă definitiv de discursul populist. Iar fără minciuni și promisiuni pentru nătărăi, PSD este istorie. Aceasta este marea miză a localelor din 27 septembrie.’, a scris Rareș Bogdan într-un editorial pentru EVZ.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.