Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă și spune că  ceea ce s-a întâmplat la Ditrău va pune România „într-o poziţie extrem de complicată” la nivel european.

E un caz care, să ştiţi, e mult mai periculos decât pare şi pentru care, noi, europarlamentarii, va trebui să dăm explicaţii şi o să o facem începând de mâine. Şi în curând va da şi Guvernul explicaţii, să ştiţi, pentru că situaţia e mult mai gravă decât vă puteţi închipui. E un caz care părea nevinovat, care a trecut cumva sub situaţia Brexitului – unde trebuie să avem grijă de 800.000 de români şi e o situaţie serioasă -, dar care ne va plasa, deja ne-a plasat, pe prima pagină a ziarelor. Iar încă televiziunile mari nu ne-au luat. Cu coronavirusul şi cu Brexitul au fost uşor ocupate”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, prezent la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Rareș Bogdan a acuzat partidul Fidesz din Ungaria deoarece promovează o retorică a urii, iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău este consecința directă deoarece sătenii se informează mai ales de la televiziuni precum Hir Tv sau Duna Tv.

Să ştiţi că, dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care nu au nicio legătură cu Bucureştiul – în acea zonă cele mai puternice televiziuni se numesc Hir Tv şi Duna Tv – retorica urii promovată de un partid care nu e în România, dar care are tentacule în România şi se numeşte Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate, care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional. Cazul Ditrău e un caz care, din păcate, ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Şi sper din tot sufletul ca acest caz să fie unul izolat, completamente izolat pe teritoriul României”, a spus europarlamentarul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.