Raed Arafat a declarat că i s-a spus că ordinul prezentat pe 4 octombrie, potrivit căruia managerii instituțiilor medicale cu paturi vor suspenda internările pentru intervențiile chirurgicale ce nu reprezintă urgențe, nu trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Este un ordin care este publicat deja pe toate site-urile de mass media şi peste tot. Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu”, a declarat Raed Arafat, după ședința de Guvern de miercuri.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu invocând faptul că dreptul cetățenilor la asistență medicală în unitățile sanitare nu poate fi îngrădit, potrivit unui comunicat de presă.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.