Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins propunerile PNL și USR de abrogarea recursului compensatoriu, o inițiativă PSD care a scos din pușcării peste 17.000 persoane private de libertate.

Deputaţii PNL şi USR au solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectelor referitoare la abrogarea recursului compensatoriu şi la revizuirea Constituţiei, ca urmare a rezultatului referendumului din 26 mai.

„Recursul compensatoriu să-l picăm aşa pentru că e o iniţiativă de abrogare – clar nu vom fi de acord. Vreau să ascult punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, al CSM, al Parchetului, Ministerului Public, pentru că eu consider că să abrogăm o lege pentru că aşa îşi doreşte un anumit partid politic este total greşit. Putem discuta, putem vedea dacă este oportun să o modificăm. Aş solicita un punct de vedere şi de la Administraţia Penitenciarelor, să trimitem o adresă, să vedem în baza acestei legi ce categorii de persoane au beneficiat şi câte”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Propunerile USR şi PNL au fost respinse prin vot, iar liberalul Gabriel Andronache a anunţat că va cere dezbaterea proiectului privind abrogarea recursului compensatoriu direct în plenul Camerei, fără raport.

Foto: Facebook Florin Iordache

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.