Pe 29 septembrie, toate marile confederaţii sindicale din Europa au chemat la o grevă generală, care ar putea paraliza continentul.

În Franţa sindicatele au anunţat astăzi o grevă de proporţii, în semn de protest faţă de reforma pensiilor. Grecii ies în stradă, nemulţumiţi de măsurile de austeritate, în timp ce la Lisabona poliţiştii acuză condiţiile grele de muncă. Toate acestea după ce în ultimele zile bugetarii polonezi şi cehi şi-au cerut drepturile tot în stradă.

La Varşovia, 3.000 de bugetari polonezi au ieşit ieri în stradă. Demonstranţii, printre care mulţi poliţişti şi pompieri, au protestat faţă de îngheţarea salariilor de la 1 ianuarie 2011. Ei au mărşăluit spre ministerul de finanţe şi sediul guvernului, unde au depus o petiţie. Marţi a fost rândul cehilor să-şi manifeste dezaprobarea faţă de strategiile de ieşire din criză ale guvernanţilor. Zeci de mii de angajaţi în sectorul public au protestat la Praga faţă de intenţia guvernului de a le reduce salariile cu 10%, potrivit Realitatea.net.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.