Ziua protestelor de solidaritate cu mişcarea „Ocupaţi Wall Street” a avut loc sâmbătă în 951 de oraşe din 82 de ţări. Oamenii au ieşit în stradă, pentru a protesta împotriva bancherilor şi politicienilor, pe care i-au acuzat că distrug economiile şi că, prin lăcomie şi o conducere proastă, au condamnat milioane de oameni la sărăcie, scriu toate jurnalele europene, dar şi cele de peste ocean.  

Protestatarii au rămas pe străzi în mai multe oraşe din lume şi după lăsarea întunericului, iar pe alocuri au intrat în conflict cu poliţia. Cele mai violente manifestaţii au avut loc la Roma, unde s-au înregistrat zeci de răniţi şi arestaţi, iar la Londra, în fruneta protestatarilor a fost chiar fondatorul Wikileaks, Julian Assange. Violenţe s-au înregistrat şi la New York. Inspirate de mişcarea „Occupy Wall Street” din New York, proestele au început în Noua Zeelandă, au continuat în Asia, au ajuns în Europa şi e de aşteptat să se termine tot în SUA. În capitala italiană, protestatarii au aruncat cu sticle incendiare într-o clădire a Ministerului de Interne, scrie CNN.

În plus, alţii au dat foc unor maşini, iar mulţi au spart geamurile magazinelor şi băncilor. Poliţiştii spun, însă, că e vorba doar de câţiva anarhişti care s-au amestecat printre protestatarii calmi. Chiar dacă au venit în număr mare, ceilalţi demonstranţi nu au creat probleme. În niciun oraş din România nu a protestat nici măcar o singură persoană.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.