Home Actualitate Protest în Bulgaria. Mii de oameni au ieșit în stradă după o decizie judectărească într-un caz de violență domestică

Protest în Bulgaria. Mii de oameni au ieșit în stradă după o decizie judectărească într-un caz de violență domestică

by George Avram

Mii de bulgari au protestat, luni, în mai multe orașe față de un verdict scandalos dat de o instanță într-un caz de violență domestică. Oamenii au cerut reformarea sistemului judiciar și o mai bună protecție a femeilor.

Mii de bulgari, în stradă în apărarea femeilor

Manifestațiile au avut loc în contextul în care o tânără de 18 ani a fost tăiată de 100 de ori de către un fost iubit, un bărbat de 26 de ani. El i-a și spart nasul și a ras-o în cap. Însă un tribunal din oraşul Stara Zagora a considerat rănile ușoare și l-a lăsat liber pe individ. Bărbatul, care neagă acuzațiile, a fost arestat abia la presiunea publică, notează euractiv.com.

Proteste au avut loc în mai multe orașe din Bulgaria. Circa 5.000 de oameni au ieșit în stradă numai în capitala Sofia, cerând o mai bună protecție a femeilor și reformă judiciară. Ei au purtat pancarte cu mesaje „Nicio singură femeie în plus!”.

„Cum e posibil ca un astfel de sadism să fie calificat drept ”leziuni corporale uşoare”? Reacţia tribunalului e de-a dreptul şocantă”, a spus Emilia Stoianova, care a participat la protest.

Ivan a completat și el: „Toleranţa aceasta îndărăcinată faţă de violenţa domestică, disfuncţionalitatea instituţiilor trebuie să se schimbe”.

Potrivit datelor oficiale ale poliției, 18 femei au fost ucise în Bulgaria în primele trei luni ale acestui an, dar activiștii pentru drepturile femeilor susțin că numărul real este mult mai mare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.