ANAF-ul se poate închide! Asta e propunerea șocantă și e informația zilei a deputatului PNL de Cluj Radu Zlati. El a susţinut în plen o declaraţie politică cu titlul „Hai să închidem ANAF-ul!“, scrie stiripesurse.ro

„Opinia publică este siderată – pe bună dreptate zic eu – de efectele perverse pe care acțiunile ANAF le au sau le pot avea în economia națională, prin închiderea unităților economice controlate și în cazul cărora se găsesc diferențe, oricât de mici, între monetarul din casă și evidența electronică a încasărilor. Astfel aflu, prin intermediul presei, că ANAF a dispus închiderea unui magazin ce comercializa produsele din carne ale firmei Killer SRL din Horodnic, Suceava. Firma respectivă, vânzându-și produsele prin intermediul a 21 de magazine proprii, nu numai că dădea de lucru numeroșilor săi angajați dar plătea taxe și impozite de peste 2 milioane de euro anual.

Unul dintre magazinele sale a fost închis pentru că vajnicii controlori ai ANAF au depistat un minus în gestiune de 50 lei – destul pentru ca magazinul să fie închis pentru o lună de zile. Într-un alt caz, inspectorii ANAF au incriminat o diferență de 14 bani (!) Propun șefului ANAF Sau să fie verificate și marile lanțuri de magazine, unde prețurile afișate la raft și insuficiența monedelor subdivizionare de 1 ban și 5 bani pot să ducă la diferențe între monetarul încasat și evidența încasărilor cu mult superioare aceleia de 14 bani, precum în cazul magazinului sucevean. Cu toții credem că știm (inclusiv inspectorii ANAF!) în care sectoare și cum anume are loc marea evaziune fiscală. Și anume comerțul cereale, legume și fructe; cel cu derivate petroliere; cel cu țigări și alcool. În loc să ia la control firmele pe aceste direcții prioritare, inspectorii ANAF se luptă cu plăcintăriile și shaormeriile.

Desigur, în interesul național. Întrebarea ce se pune, în mod firesc, de ce ANAF a pornit această cruciadă sacră împotriva comercianților doar în ultimele zile? Cui folosește ea? Voi risca un răspuns. Cruciada ANAF cu micii comercianți folosește, sau este închipuită a folosi, domnului VV Ponta; și este imaginată, ca spectacol mediatic, de către păpușarii relațiilor publice de la Palatul Victoria.

Se imaginează, probabil, că în aceste zile (în care agenda publică este dominată de scandalul șov-ăielii pesediste din Senat, șov-ăială girată, aristocratic, de către domnul Tăriceanu) se poate muta interesul mass-media de la acoperirea potlogăriilor prietenului domnului premier, către războiul ANAF împotriva perfidului kebab și evazionistelor urzici.

Dar dacă pentru un minus în gestiune de 50 de lei închidem un magazin pentru o lună, ce am putea face pentru a penaliza ANAF pentru cele peste 450 de procese pierdute în instanță de către acesta, pentru amenzi și alte acte constatatoare care s-au dovedit a fi neconforme cu legea, abuzive și incorecte?

Eu vă propun să închidem și funcționarea ANAF – măcar pentru o zi. Nu vom pierde nimic, oricum inspectorii ANAF par să lucreze în dorul lelii, la comandă și doar în cazul acelora care nu au culoarea potrivită. Cum care culoare? La bască, evident. PS: Aș putea fi mult mai binevoitor dacă șeful ANAF, deținător la rândul său, se pare, al unui hotel unde nu se oferă (desigur!) bon fiscal, ne-ar povesti cum a recuperat prejudiciul făcut statului de către famiglia Voiculescu. Dar, nu-i așa, asta este secret de serviciu“, e mesajul lui Zlati.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.