Antibioticele reprezintă medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv şi la nivelul întregului organism. Ceea ce nu ştim este că putem înlocui antibioticele cu propolis. Apiterapia este cea ma eficientă armă împotriva diverselor afecţiuni cu care ne confruntăm de-a lungul vieţii.

Propolisul conţine cel puţin 150 de substanţe cu rol benefic asupra sănătăţii. Este medicamentul perfect în tratarea inflamaţiilor, afecţiunilor virale, ulcerului, rănilor superficiale , afecţiunilor pielii sau răceli.

Nu are un gust prea plăcut, dar efectele benefice asupra gatului iritat, tusei  şi infectiilor interne şi externe îl recomandă   pentru tratarea  acestor afecţiuni

Propolisul este denumit şi lipiciul albinelor, pentru că are rol dezinfectant şi, aplicat pe rană, vindecă în profunzime.

Este bogat în aminoacizi, cu un rol determinant pentru funcţionarea sistemului imunitar. Conţine vitamina A, B şi bioflavonoide şi este o importantă sursă de energie. Propolisul îmbunătăţeste apetitul, este un bun digestiv şi îndepartează  respiraţia urât mirositoare.

Ceea ce demonstrează studiile recente nu este decât o redescoperire a virtuţilor produselor apicole de care grecii şi egiptenii din  antichitate  profitau din plin.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.