Reprezentanţii UDMR se ţin de cuvânt faţă de populaţia maghiară din România şi se pregătesc să depună în Parlament un proiect de lege prin care se cere înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, regiune care să cuprindă judeţele Mureş, Harghita şi Covasna. Mai exact, maghiarii visează la o mică Ungarie în inima României.

Legea propusă de UDMR presupune însemne proprii – drapel, stemă, ştampilă -, limba maghiară obligatorie pentru toţi cetăţenii începând cu clasa a II-a, control deplin asupra şcolilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comunicaţiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică! Statul român nu va avea dreptul să deţină nimic din ce aparţine zonei, scrie în legea UDMR, potrivit libertatea.

Mai mult, în proiect, la articolul 84, scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii. Mai pe şleau, românii cărora nu le convine situaţia nu au decât să plece! “Acest proiect e dovada că UDMR lucrează împotriva statului român şi că doreşte secesiunea etnică. Acest act reprezintă desfiinţarea Constituţiei şi ruperea a trei judeţe din teritoriul naţional, creând un stat-enclavă pe criterii etnice!”, afirmă deputatul PSD Bogdan Diaconu, cel care a făcut public documentul.

loading...

3 COMENTARII

  1. FRATILOR NU FITI NEBUNI ROMANIA, TREBUIE SA RAMANA A ROMANILOR SI A COPIILOR LOR INDIFERENT DE CE RELIGIE SI NATIE SUNT TRAIESTI IN ROMANIA FII ROMAN

  2. Daca exista indivizi care cer asa ceva si cumva exista si riscul ca alti indivizi sa aprobe, as propune un mic amendament la acest proiect si anume ca in acest tinut sa fie stramutati, toti cei care-l promoveaza impreuna cu cei care-l voteaza; sa fie izolati si inchisi acolo dupa indemnul : „unde esti tu Tepes Doamne, ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete:in smintiti si in misei si in dou taberi large, cu de-a sila sa-i aduni; sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.” Poate asa s-ar curata si Romania de prea mult balast, platit din bani publici.

  3. „scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii”
    Nu este vorba de asa ceva. Este vorba de posibilitatea ca localitatile aflate la limita, dar in cadrul Tinutului Secuiesc sa se desparta de Tinutul Secuiesc si faca parte dintr-un judet limitrof, daca populatia localitatii respective hotaraste in acest sens, fiind valabila si reciproca, privind localitatile din celelalte judete limitrofe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.