bani parlament

Candidatii la alegerile locale sau generale ar urma sa demonstreze ca si-au platit toate taxele la zi catre stat, inainte de a se putea inscrie in cursa electorala, conform unui proiect de lege depus la Senat. Initiatorul, senatorul independent Valeriu Todirascu (membru al partidului Noua Republica), sustine ca persoanele ca persoanele care candideaza la scrutinuri parlamentare sau locale sar trebui sa fie obligate sa informeze electoratul „prin furnizarea de dovezi fiscale in legatura cu plata obligatilor”.

„Alegerile din anul 2012 au aratat ca multi candidati pentru alegerile parlamentare sau alegerile locale care aveau probleme de integritate au fost sustinuti de partidele politice din care faceau parte si chiar au fost alesi, uneori cu majoritati confortabile de voturi. De multe ori, nici membrii de rand ai partidelor respective, nici conducerile lor si, cu atat mai putin, electoratul nu cunosteau problemele de integritate ale acestor persoane”, se arata in comunicatul remis presei de senatorul Todirascu.

Prin proiectul initiat, senatorul sustine ca cei care doresc sa ocupe o functie electiva vor indeplini „minima cerinta de a-si plati, pentru ei, pentru firmele proprii sau cele conduse de ei, darile obligatorii catre statul pe care pretind ca vor sa il serveasca”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.