Până la finalul stagiunii, repertoriul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, recent reintrat în circuitul public, se va îmbogăţi cu noi titluri. Piese care au avut premiera la alte săli, pe timpul reconstrucţiei teatrului, şi s-au bucurat de un succes notabil, precum şi alte titluri, care au lipsit de pe afiş cât timp s-a lucrat la modernizarea Sălii Mari a TNB, vor fi din nou în scenă, în cel mai mare şi mai spectaculos din cele 7 spaţii de joc ale teatrului.

Producţie de anvergură, creaţii actoriceşti de marcă, regia şi scenografia semnate de doi artişti bulgari – ambele, admirabile realizări teatrale, Furtuna după William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, spectacol îndelung apaludat şi ovaţionat la Festivalul MITEM din Ungaria, unde, recent, s-a jucat pentru prima dată pe o scenă de tip italian, este primul titlu din această suită de spectacole ce vor putea fi văzute de aici înainte la Sala Mare.

În rolurile principale: Ion Caramitru, Crina Semciuc, Mihai Călin, Istvan Teglaş, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei Finţi, Vitalie Bichir, Mihai Calotă, Axel Moustache, Marcelo-S. Cobzariu.

Prima reprezentaţie cu „Furtuna” la Sala Mare va avea loc vineri 22 mai 2015, de la ora 19.30. Amintim faptul că, premiera a avut loc pe scena Sălii Studio, în aprilie 2014.

Pentru data de vineri, 4 iunie, de la ora 19.00, este programată reluarea reprezentaţiilor cu Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt, în regia aceluiaşi Alexander Morfov şi decorul lui Nikola Toromanov, un tandem artistic deja bine-cunoscut publicului din România. A venit timpul ca extraordinarul decor al acestei montări să-şi reia locul în scenă! Dar şi actorii, o distribuţie impresionantă, în care îi veţi reîntâlni pe : Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Constantin Dinulescu, Costel Constantin, Mihai Călin, Marius Manole/ Răzvan Oprea, Marius Rizea, Dragoş Ionescu, Ovidiu Cuncea, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Sorina Ştefănescu, Emilian Mârnea, Costina Ciuciulică, Victoria Dicu, Afrodita Androne, Erika Băieşu, Axel Moustache, Marcelo-S. Cobzariu… Premiera a avut loc pe această scenă, în decembrie 2011 şi a reprezentat prima colaborare a lui Alexander Morfov cu trupa Naţionalului bucureştean, iar critica l-a apreciat după merit, văzând în el regizorul care „compune imagini de neuitat prin frumuseţe, expresivitate şi valori semantice”. Vă invităm să vedeţi, sau să revedeţi aceste spectacole, pe scena mare a Teatrului Naţional!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.