Primele corturi pentru refugiaţi din România au fost amplasate în judeţul Timiş, în localitatea Lunga, aproape de graniţa cu Serbia. Digi24 a filmat tabăra.

În localitatea Lunga, aflată la 60 de kilometri distanţă de Timişoara, se află aproximativ 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi. 

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş. Mobilizarea are ca scop testarea capacităţii de intervenţie a forţelor Ministerului de Interne în cazul în care refugiaţii blocaţi în Serbia, la graniţa cu Ungaria, şi-ar schimba ruta şi ar încerca să treacă prin România.

Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia. 

Şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense. Aici nu s-a ridicat încă o tabără, dar au fost aduse forţe suplimentare de poliţie de frontieră.

Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, a confirmat, duminica, pentru AGERPRES, ca in zona localitatii timisene Lunga are loc un exercitiu de verificare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane la situatia inregistrata in statele din vecinatate, in contexul crizei imigrantilor.

Este un exercitiu pe care-l desfasoara Ministerul Afacerilor Interne pentru testarea acestei capacitati‘, a afirmat prefectul Eugen Dogariu.

In zona localitatii Lunga au fost ridicate o serie de corturi.

Din dispozitia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, in judetul Timis se desfasoara un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns a Romaniei din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, anunta sambata MAI.

loading...

2 COMENTARII

  1. PANICĂ la FRONTIERA României cu SERBIA. ”Oamenii sunt speriaţi de venirea refugiaților. Nu se mai simt în siguranță”, spune un primar din BANAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.