Home Business Preţurile locuinţelor au scăzut dramatic în America, într-un ritm nemaivăzut în ultimii zece ani

Preţurile locuinţelor au scăzut dramatic în America, într-un ritm nemaivăzut în ultimii zece ani

by I. B.

Preţurile locuinţelor au scăzut dramatic în America, într-un ritm nemaivăzut în ultimii zece ani. În prezent, piaţa imobiliară este împărţită în două tabere, cu preţuri care cresc în nord şi sud, şi cu scăderi dramatice în vest, scrie The Wall Sreet Journal.

Vânzările de locuinţe au scăzut la nivel naţional în ultimul an din cauza ratele mai mari la creditele ipotecare, ceea ce a pus presiune asupra cererii pentru locuinţe, în timp ce oferta a fost limitată.  Preţurile au scăzut anual în 31% din cele 221 de zone oraşe supravegheate de autorităţi, procentul fiind cel mai mare din ultimii 11 ani.

Pieţele din vest care erau deja scumpe sau unde preţurile au crescut cel mai mult în timpul boom-ului imobiliar provocat de pandemie sunt acum cele în care preţurile scad cel mai rapid. În cea mai mare parte a restului Statelor Unite, stocul limitat continuă să ducă la creşterea preţurilor.

Potrivit rapoartelor, preţul mediu a scăzut la 371.000 de dolari, fiind şi prima scădere de la an la an înregistrată din primul trimestru al anului 2012.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.