Directorilor liberali din Vâlcea care ocupă funcţii fără să fi susţinut examen le tremură în aceste zile scaunul de sub şezut. Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, afirmă că nu ar fi interesat să racoleze directorii PNL, întrucât mai mulţi social-democraţi aşteaptă să fie numiţi în fruntea deconcentratelor, dar nici liberalii nu s-au arătat în această perioadă prea dornici să ţină cu dinţii de funcţii, ceea ce ar fi presupus vizite la cei din conducerea PSD Vâlcea.
Nu se ştie ce se va întâmpla, însă, cu directorii „vopsiţi”, adică cu cei care se dau de la un partid sau altul, dar, în realitate, sunt protejate de oameni de afaceri influenţi şi „uitaţi” pe funcţii, indiferent de culoarea partidului de guvernământ. Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea sugerează că liberalii nu îşi vor putea păstra funcţiile, mai ales că nici unul dintre ei „nu a trecut la PSD , nici măcar nu şi-au manifestat dorinţa”.
Cîlea declară că există deja destul social-democraţi care stau la rând, în aşteptarea unei funcţii bine plătite şi că nu vrea, în aceste condiţii, să mai racoleze şi alte persoane: „Am un principiu: omul care se plimbă de acolo-colo, care nu are constanţă în ceea ce priveşte susţinerea unei doctrine politice, este un om pe care nu te poţi baza”, declară preşedintele CJ.
Printre liberalii care vor rămâne fără funcţii în perioada următoare se numără Mihaela Brănescu, director DSP Vâlcea, Petre Duinea, director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Mihai Miclea, director la DSV Vâlcea. De asemenea, directorii unor instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea este posibil să fie schimbaţi, dar au mai multe şanse de a-şi păstra posturile, în virtutea „bunei colaborări” de până acum, ba chiar şi cei de la unele instituţii controlate în prezent de liberali, cum este APIA sau Direcţia de Statistică Vâlcea, ceva mai protejaţi de lege fiind cei asimilaţi funcţionarilor publici.
Cele mai interesante mişcări vor fi deciziile de la Direcţia Bazinală de Apă Olt şi Hidroserv, două instituţii vizate de anumiţi oameni de afaceri influenţi. Bogdan Pistol îşi va pierde aproape sigur postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea dând clar de înţeles că schimbarea acestuia se impune, în urma faptului că liberalii au decis să iasă de la guvernare, dar, până când nu se găseşte un înlocuitor viabil pentru acesta, Pistol mai poate trage de salariul de vicepreşedinte, o perioadă, aceasta fiind şi o manevră a conducerii PSD de a determina consilierii judeţeni liberali să cânte în struna proiectelor propuse de PSD.
Spunem asta deoarece conducerea PSD nu se arată încântată nici de varianta Romulus Bulacu, mai ales că preşedintele PDL Vâlcea a refuzat aproape făţiş propunerea, afirmând că mai degrabă ar vrea fonduri pentru primarii PDL decât un post în care să nu fie consultat în privinţa problemelor judeţului, aşa cum s-a întâmplat atunci când a mai ocupat funcţia de vicepreşedinte, alături de Ion Cîlea şi Dumitru Persu.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.