Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat  în Parlament Strategia  Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, intitulată „O Românie puternică în Europa şi în lume”.

Dezbaterea şi votul asupra acesteia urmează să fie dat mâine, după ce majoritatea parlamentară a decis acest lucru în Birourile Permanente reunite. La finalul prezentării Strategiei de securitate, preşedintele Iohannis a avut un mesaj şi pentru premierul absent Victor Ponta: ”este normal să faci un pas în spate când afectezi imaginea ţării”.

„Marele păcat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia dintre persoane și instituții sau funcții. Atunci când vin în fața dumneavoastră și spun că Parlamentul trebuie să lase justiția să-și facă treaba, nu o fac ca individ, în nume propriu și nu mă adresez unor persoane particulare. O fac în calitate de Președinte, care are o răspundere și vorbesc reprezentanților unei alte instituții. În România puternică a avea o funcție nu este un privilegiu personal, ci o responsabilitate care implică o conduită, iar oamenii politici, mai ales la cel mai înalt nivel, înțeleg că nu se reprezintă pe sine. Comportamentul fiecăruia dintre noi implică o țară întreagă, imaginea ei în Europa și în lume, iar fiecare gest are consecințe politice și impact public.”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.