Președintele Klaus Iohannis a mers, duminică, de Paște, în teatrul de operații din Afganistan, unde s-a întâlnit cu militarii români, cărora le-a transmis că misiunea lor în această țară nu este încheiată.

„Mă bucur foarte mult că astăzi, când sărbătorim Învierea Domnului, cea mai importantă zi a creștinătății, o zi simbol a luminii și speranței, a păcii și a încrederii în mântuire, împreună cu soția mea, mă aflu în mijlocul vostru. Îmi produce o puternică emoție atmosfera românească autentică pe care ați creat-o aici, la 5.000 de kilometri depărtare de țară. Vă asigur că, în această zi de sărbătoare, mulți români în țară, nu doar rudele și prietenii sau colegii voștri, își îndreaptă, mai mult ca oricând, gândurile și sentimentele de prețuire către voi, cei care ne reprezentați, cu cinste și onoare, în afara granițelor țării noastre.

De ce serbăm Sfintele Paști aici? Noi, creștinii, suntem învățați, de la vârste fragede, să ajutăm pe cel care are nevoie de noi. Afganii au nevoie de prezența voastră aici. Voi, cei aflați în teatru, știți cel mai bine realitățile din teren, care sunt riscurile și problemele Afganistanului anului 2016. Voi știți foarte bine că Misiunea Afganistan nu este încheiată.”, le-a spus președintele Klaus Iohannis militarilor români din Afganistan, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

klaus

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.