Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după decizia CCR, că nu vaa desemna niciun premier de la PSD deoarece „ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”. Iohannis a exclus și ideea unui guvern de uniune națională.

Președintele a mai spus că nu va comenta decizia Curții Constituționale, așteptând motivarea Curții.

„Nu voi comenta decizia CCR, așa cum știți că nu am comentat nici cu alte ocazii și voi aștepta motivarea. Însă ceea ce face PSD e o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză”, a spus Iohannis.
Despre un premier PSD nici nu pote fi vorba.
 „Desemnarea unui premier din partea unei alianțe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra în coliziune directă cu opțiunea românilor. Cea mai legitimă soluție e revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și o nouă majoritate care să poată susține un guvern stabil. Avem nevoie de un nou Parlament care să ofere o nouă majoritate. Nu putem continua așa, cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial”.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.