Home international Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită trupe în România în cadrul misiunilor NATO

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită trupe în România în cadrul misiunilor NATO

by S. Z.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că Franța va trimite trupe în România în cadrul operațiunilor NATO pentru asigurarea securității statelor din estul aliaței, informația a fost făcută publică de eurodeputatul francez Nathalie Loiseau, șefa Subcomisiei pentru securitate și apărare din Parlamentul European.

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni  de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez.

Discuțiile diplomatice au loc pe fondul masării de trupe rusești la frontiera cu Ucraina și a propunerilor Moscovei, care solicită ca Ucraina și Georgia să nu fie primite în NATO și ca Alianța Nord-Atlantică să își retragă prezența militară din țările care au aderat la NATO după 1997, între acestea regăsindu-se și România.

FOTO Nathalie Loiseau/twitter

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.