Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca mortile din Fasia Gaza, provocate de bombardamentele israeliene, sunt „justificate” si ca Israelul este pregatit sa isi extinda armistitiul din Fasie si dupa incheierea actualei intelegeri, care ia sfarsit la ora 08.00, vinery, scrie ziare.com.

Israelul si-a „exprimat disponibilitatea de a extinde armistitiul in termenii actuali”, a precizat un oficial israelian, referindu-se la termenii armistitiului agreat marti, scrie The Independent.

Moussa Abu Marzouk, lider al gruparii palestiniene Hamas, a reactionat imediat, precizand ca „nu exista niciun acord de extindere a armistitiului”.

Benjamin Netanyahu si-a aparat actiunile in Gaza si a dat vina pe Hamas pentru bilantul mortilor. Bombardamentele intense au fost necesare, potrivit acestuia, pentru a raspunde atacurilor Hamas. „A fost justificat. A fost proportional”, a aratat acesta.

Declaratia vine in contextul in care aproape 1.900 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucisi in cele aproape patru saptamani de bombardamente israeliene.

Netanyahu a declarat ca regreta „fiecare” moarte a unui civil, insa Hamas este responsabil deoarece a lansat rachete din zonele populate.

In memoria copiilor ucisi in Gaza: 373 de nume au fost publicate pe o pagina neagra.


 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.