Home Politica Premierul Ciucă, răspuns pentru Rareș Bogdan: Unul rămâne la Bruxelles, celălalt la minister/ De partea cui înclină șeful PNL

Premierul Ciucă, răspuns pentru Rareș Bogdan: Unul rămâne la Bruxelles, celălalt la minister/ De partea cui înclină șeful PNL

by Ioana Popescu

Premierul Nicolae Ciucă are prima reacție în scandalul declanșat de europarlamentarul Rareș Bogdan și  întreținut de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premier, dar în același timp și președinte al PNL, Ciucă a vorbit cu cei doi protagoniști – Bogdan și Aurescu, iar  decizia a fost una clară – fiecare rămâne pe funcții, nu așa cum a cerut europarlamentarul Bogdan, ca ministrul de Externe să fie demis.

Din declarația lui Ciucă, pe care jurnaliștii de la Hotnews au obținut-o pe surse, reiese și un soi de amenințare, mai degrabă pentru Rareș Bogdan, decât pentru Aurescu. Ciucă le-a transmis că fiecare  rămâne unde este, unul la Bruxelles, celălalt la minister. Se știe cât de mult își dorește Rareș Bogdan să fie ministru în următorul guvern, dar se pare că șansele sunt minime spre zero.

„Fiecare are atât de multă treabă de făcut, iar în dialogul pe care l-am avut cu ei am stabilit ce avem de făcut în continuare, unul ca reprezentant în Parlamentul Europea, unul ca ministru de Externe. Celelalte aspecte ale relației dintre ei le vom rezolva în BPN (ședința conducerii PNL- n.r.)”, a spus Ciucă, potrivit surselor citate.

Reamintim că scandalul a pornit după ce europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, duminică, nici mai mult nici mai puțin că el l-ar demite pe ministrul de Externe, care nu a fost pus în funcție de partid, ci de stat.

N.R. Foto de arhivă, de când Rareș Bogdan era în echipa lui Ludovic Orban, înainte să treacă de partea echipei câștigătoare a lui Florin Cîțu, dar și înainte să treacă în echipa lui Ciucă. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.