O adevărată premieră are loc în administrația locală din România. Un președinte de Consiliu Județean, din partea PNL, a decis să renunțe la un spor, care în condițiile date este total nepotrivit

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, a anunțat că el și cei doi vicepreședinți ai instituției renunță la sporul de 25% pentru gestionarea proiectelor finanțate cu fonduri europene.

Dunca spune că a fost o risipă extraodrinară a banului public, dând ca exemplu exista un fond de 1,5 milioane de lei/an pentru muzicanți, pe care l-a găsit la preluarea mandatului.

„Fiecare zi cu lucruri noi!

Mă minunez de ce descopăr și ca primă reacție încep sa râd. Apoi mă uit lung în birou și înțeleg că noi suntem cei care trebuie să reparam acest dezastru.

Dacă în campanie am fost moderat la acuzații din lipsă de dovezi substanțiale,acum mă îngrozesc să văd cât dezinteres, hoție și incompetență a fost pusă în actul de conducere de fostul sef si de cei doi vicepreședinți.

Pentru că ei sunt direct răspunzători de modul în care întregul corp administrativ a funcționat.

Ceilalți angajati ce puteau să facă dacă asa erau condusi?

4.000.000 eur /an fond de salarii doar in corpul administrativ . Fără direcții, fără asistență socială și fără spital .

Cu toate acestea, la Caraș Severin, e posibil ca in anul 2020 sa ai credit de zeci de milioane lei cu robor la o lună + 4,9%

Sa plătești doar dobânda 200.000 +20 000 comision de tragere lunar si sa mai iei cu nesimțire 25 % spor de lucru la proiecte europene in calitate de șef de județ e mare realizare…

Nu spun ca trebuie sa te împrumuti cu robor + 1 cum o fac unii privați dar să rezolvi o refinantare macar la 1,5%, cum de altfel ai celălalt credit e obligatoriu .

Banii multi din fondul de salarii nu merg neapărat la toti cei care stau până târziu la lucru . Dar asta o vom rezolva cat de curând.

Cu muzicanții am gresit cand spuneam de 1.300.000 ron/ an. De fapt sunt exact 1.560.000/an

Am reusit cu sprijinul lui Nelu să obținem o promisiune de extindere a termenului de finalizare a achiziției tomografului pentru a nu pierde fondurile pentru care cei ce au condus judetul au luat deja 25% bonus lunar desi in acest caz ,nu meritau nimic.

Stăm foarte prost cu banii si ,,suntem rupti in fund ,, când vine șefa de la spital sa ne întrebe de ceva bănuți să mai stingem din datorii. Azi erau 20.000.000.lei

Vom accesa bani dar pentru aceasta trebuie să ne pregătim.

Dorim proiecte multe si avem nevoie de avansuri pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice.

Nu putem începe decât cu economii din ceea ce avem .

Am discutat cu cei doi vicepreședinți, Dan Stan si Ovidiu Radoi și am hotărât să renunțăm impreuna si din start la sporurile de 25 % E puțin dar e primul semn.

Va fi nevoie si de ei pentru a putea sa-i plătim din buget celor ce vor duce greul pentru accesarea lor .

Iar economia resursei va fi la modă in urmatoarea perioadă la CJ”, a scris Dunca pe Facebook.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.