Guvernul Cioloș marchează o premieră – nu mai dă bani la biserici în 2016. În bugetul Secretariatului General al Guvernului, guvernul Cioloș nu a mai alocat bani pentru culte, pentru construcţia sau modernizarea lăcaşurilor de cult.

Potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finanţe, se pare că alocarea pentru anul viitor este egală cu zero. Cei care mai pot schimba lucrurile sunt parlamentarii care pot amenda bugetul de stat atunci când ajunge pentru dezbatere.

 Faţă de execuţia preliminată pe 2015, când erau 177 de milioane de lei acordaţi pentru aceste lăcaşuri de cult şi 148 de milioane, în 2014, Executivul a decis să nu mai acorde finanţări pe acest capitol.
Acest lucru nu va afecta însă salariile personalului clerical din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, alocându-se  328 de milioane de lei.
loading...

1 COMENTARIU

  1. Au fost atacati medicii, pompierii, SMURD,oamenii de afaceri romani. A venit rindul bisericii ortodoxe.A mai ramas armata,politia, invatamintul.Inca un pic si stingem lumina. Cine este in spatele acestor actiuni, ce scop are? Nominalizati,inclusiv cozile de topor din Romania.Ce fac serviciile noastre de securitate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.