Home Actualitate Ponta, glume dâmbovițene la Beijing

Ponta, glume dâmbovițene la Beijing

by Ioana Popescu

Premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor, Ioan Rus s-au convins, marți,  ce înseamnă o cale ferată pe care se poate circula cu 300 de kilometri pe oră, după ce au mers cu un tren de mare viteză pe ruta Beijing-Tianjin.

Ultima zi a vizitei delegației României în China  a început în viteză. Marți, la orele 8,00, grupul de jurnaliști care a însoțit delegația oficială în China a fost nevoit să se deplaseze circa 500 de metri la hotelul unde delegația oficială era cazată. Asta pentru că autocarul nostru nu putea să facă deplasarea la gara din Beijing.

Plecați în mare grabă, coloana oficială a parcurs traseul în circa 20 de minute. Gara din Beijing, de unde pleacă „TGV”-ul chinezesc pare o aerogară. Nu se poate deosebi de un aeroport .

Pentru a ajunge la peron, atât pasagerii, cât și bagajul trebuie să treacă printr-un filtru strict. Pentru noi s-a făcut o excepție, fiind înconjurați de zeci de oameni de ordine. Despre o posibilitate de a merge „cu nașul”, nici nu se pune vorba.

Ajunși la gară și urcându-ne în tren am observant că scaunele s-au rotit în direcția de mers a trenului. Premierul Victor Ponta a venit să stea de vorbă cu delegația de ziariști și să se fotografieze sub afișajul electronic care indică 298 de kilometri la oră. „Nu mai mult, că poate ajungem la 322 și nu este bine”, a făcut un spirit de glumă premierul. Vădit încântat de infrastructura chinezilor, premierul a declarant că este posibil ca în 2015 să avem o decizie referitoare la modernizarea căii ferate București-Iași. Reîntorși la Beijing, după alte 30 de minute, vizita premierului a continuat cu o întâlnire cu președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, dar și cu Zhang Dejiang, președintele Parlamentului. Marți noaptea, delegația a revenit la București, după un zbor care a durta nouă ore.

NR Un reportaj de Crisan Andreescu, dcnews.

You may also like

2 comments

Manuela 3 septembrie 2014 - 11:01

„spirit de glumă” dacă nu daţi afară persoana cu pretenţii de ziarist care a scris articolul, renunţ să vă mai citesc. Pentru agramatul autor, „spirit” (cf dex) …7. Glumă, anecdotă, banc.” „Glumă” (cf dex) GLÚMĂ1, glume, s. f. Vorbă de haz sau scurtă poveste plină de haz (și cu un final neașteptat), care provoacă râs și veselie. Ce avem noi aici, dragă jurnalistule? Un pleo…, un pleo … sau cum se zice-n cartier la tine „glumă de glumă, nene”!

Reply
Vlad Dracul 3 septembrie 2014 - 11:05

Cind ai purtator de cuvint pe Mirel Palada nici nu este o surpriza sa comentezi ca Victor Ponta.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.