Home Politica Ponta, față în față cu politica externă: Am fost leneşi, crezând că pericolul ca Rusia să devină vechea Uniune Sovietică este închis

Ponta, față în față cu politica externă: Am fost leneşi, crezând că pericolul ca Rusia să devină vechea Uniune Sovietică este închis

by Ioana Popescu

Autorităţile au fost leneşe în atingerea unor ţinte de securitate şi cooperare economică UE-SUA, iar acum, în faţa unui pericol crezut închis de 25 ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni vechea Uniune Sovietică, poate că s-a înţeles că trebuie decizii rapide, afirmă premierul Victor Ponta.

Încheierea unui acord de liber schimb între Europa şi SUA este necesar în faţa unui pericol despre care s-a crezut că a fost închis complet în urmă cu 25 de ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, a declarat premierul Victor Ponta.

„Guvernul român este un suporter al Transatlantic Trade and Investment Partenership (TTIP). Cred că noi avem nevoie de un spaţiu comun Europa-SUA sigur din punct de vedere militar, dar şi de cooperare economică. Noi n-am fost foarte rapizi, am fost leneşi în progres în atingerea acestor ţeluri fundamentale, şi acum, în faţa a ceva ce crezusem că în urmă cu 25 de ani a fost închis complet, pericolul legat de aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, acum poate că am realizat că trebuie să mutăm mai rapid în direcţia creării unui spaţiu comun de securitate şi prosperitate europeano-american”, a spus Ponta la o conferinţă pe tema securităţii în regiunea Mării Negre, potrivit mediafax.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.