Poliţiştii nu pot face grevă generală, dar sunt solidari cu bugetarii din finanţe care au refuzat miercuri să mai lucreze. În semn de solidaritate cu aceştia, poliţiştii vor purta joi banderole. Şi profesorii şi-au exprimat solidaritatea faţă de angajaţii de la Finanţe.

Mai mult, liderul SED Lex, Vasile Marica, a spus că are semnale din toată ţara că joi vor fi organizate mai multe proteste spontane la primării şi sedii de poliţie din teritoriu, potrivit Realitatea.net.

Liderul Sindicatului din Poliţie s-a dus miercuri seară la Ministerul de Finanţe, acolo unde angajaţii protestează din jurul orei 13:00.

„Am venit să vă spun că am un mesaj pentru bugetari: vreau să vă transmit că poliţia este alături de dumneavoastră, în aceeaşi situaţie. Am semnale şi m-au sunat liderii din teritoriu că tot ce însemnă poliţist în ţara asta este de acord cu acţiunea celro din finanţe şi suntem solidari cu aceste mijloace de protest”, a spus preşedintele Sindicatului Pro Lex, Florin Vîlnei, potrivit Realitatea.

El şi-a exprimat regretul că poliţiştii nu pot recurge la grevă generală, forma maximă de protest admisă acestora fiind mitingul şi îi încurajează pe bugetari să continue aceste acţiuni.

„Suntem solidari până când guvernanţii îşi vor da seama că ne-au adus într-o situaţie disperată. Aşteptăm până mâine dimineaţă, să vedem dacă putem să obţinem ceva de la Finanţe, iar dacă nu, ai noşti îşi vor lega banderole în semn de solidaritate cu angajaţii dinfinanţe”,a mai spus Florin Vîlnei.

În privinţa unui posibil protest al poliţiştilor, Florin Vîlnei nu a negat organizare aunuia ci a spus că „protestele le stabilim împreună, dar singura formă de protest care îi va duce cu pic pe pământ pe guvernanţi este greva generală a funcţionarilor publici”.

Şi reprezentanţii din educaţie s-au solidarizat cu angajaţii de la Finanţe.

„Vom susţine toate acţiune de protest. Bugetarii trebuie să treacă la acţiuni concrete. Se pot declanşa acţiuni spontane în toate unităţile şcolare. Transmit un mesaj de solidaritate tuturor colegilor. Avem nevoie de oameni credibili şi morali”, a spus Marius Nistor, reprezentantul Federaţiei „Spiru Haret”.

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului FNS „PRO.ASIST”, afiliată la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, s-a solidarizat cu acţiunea de protest spontan a angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice.

Nici reprezentanţii Blocului Naţional al Revoluţionarilor – 1989 nu au stat deoparte şi au decis să îi

Foto- roxanaiordache.wordpress.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.