Home Economie PNRR-ul Romaniei va fi aprobat in septembrie. Cîțu: „In august la Comisia Europeana nu prea se lucreaza si atunci nu are cum sa fie aprobat”

PNRR-ul Romaniei va fi aprobat in septembrie. Cîțu: „In august la Comisia Europeana nu prea se lucreaza si atunci nu are cum sa fie aprobat”

by George Avram

Premierul Florin Citu a afirmat, marti, ca Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) ar urma sa fie aprobat de Comisia Europeana in jurul datei de 15 septembrie.

„Avem un guvern nou, o coalitie care a inceput discutia pe PNRR mai tarziu decat celelalte tari. (…) Noi aveam un PNRR; in coalitie s-a decis sa fie putin schimbat (…). Ceea ce pot sa va spun este ca va fi aprobat in toamna, in septembrie (…). In august la Comisia Europeana nu prea se lucreaza si atunci nu are cum sa fie aprobat (…). Tinta mea este sa-l avem in jur de 15 septembrie aprobat, poate mai devreme”, a declarat Citu.

El a precizat ca o prima transa de bani ar urma sa vina in luna noiembrie, dar unele proiecte cuprinse in PNRR ar putea sa primeasca initial finantare de la bugetul de stat, pentru a putea fi demarate.

„Daca avem proiecte care deja sunt in PNRR si stiu ca va fi aprobat PNRR-ul si ministerele vor sa inceapa, vom face un efort pentru unele de la buget, la rectificare, sa le dam voie sa inceapa aceste proiecte pentru ca apoi sa decontam din PNRR. Deci proiectele vor incepe. (…) Cine are nevoie de resurse pentru a incepe proiectele mai devreme va primi banii de la buget si apoi vom lua banii din decontare”, a explicat Florin Citu.

Stire preluata de la stireazilei.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.