Partidul Național Liberal solicită PSD să renunţe la candidatura lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului întrucât decredibilizează această Cameră a Parlamentului. PNL  spune că „Aşa ştie PSD să se «reformeze»: desfiinţând credibilitatea Senatului.”

„PSD reuşeşte, prin propunerea lui Şerban Nicolae drept candidat al partidului pentru preşedinţia Senatului, să înregistreze o premieră naţională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului. Afirmăm cu toată convingerea că ultima decizie a PSD în ceea ce priveşte Senatul riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice. De exemplu, faptul că dl senator Şerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea şi Ştefan Iordache, unul dintre «cei trei muşchetari anti-justiţie» ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcţia de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală. La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Preşedintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalţi responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituţii diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept şi la drepturile şi libertăţile omului. Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Aşa ştie PSD să se «reformeze»: desfiinţând credibilitatea Senatului. Transmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpăţâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor”, a transmis PNL într-un comunicat de presă.

PSD l-a propus pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului, votul urmând să aibă loc în şedinţa de miercuri.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.