Home Politica PNL și USR cer INVALIDAREA mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea/ Ce spune Regulamentul invocat

PNL și USR cer INVALIDAREA mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea/ Ce spune Regulamentul invocat

by George Avram

PNL și USR vor cere invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea, în baza unui articol din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale.

 

„Ne vom opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea condamnat pentru fraudă electorală. Declaraţia lui Florin Iordache, avocatul PSD, că incompatibilitatea între mandat şi condamnarea pentru fraude în alegeri nu se referă la trecut mi se pare de un ridicol absolut. Dar la ce fraude se poate referi regulamentul Camerei Deputaţilor, la cele din viitor?”, a scris duminică pe pagina sa de socializare Nicușor Dan.

„Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință. Regulamentul Camerei Deputaților este clar și limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziții de bun simț și să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale”, anunță Raluca Turcan, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de socializare.

Ce stabilește Regulamentul Camerei Deputaților

Articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaților stabilește că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă există o condamnare definitivă pentru infracțiuni legate de derularea procesului electoral. În acest caz, liderul PSD Liviu Dragnea, ales deputat pentru un nou mandat și condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte pentru fraude comise la referendumul în 2012, riscă să nu poată prelua mandatul, scria News.ro.

Iordache: Acum nici nu se pune problema

Referitor al acest subiect, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a precizat pentru Libertatea că articolul din Regulamentul Camerei se referă la alegerile care tocmai s-au încheiat.

„La acel articol discutăm de validarea mandatelor de la aceste alegeri, şi dacă, în aceste alegeri, cineva obţinea un mandat dar cineva făcea o contestaţie, că au fost fraude electorale, cum s-a mai întâmplat la alte alegeri. Dar acum nici nu se pune problema. Alegerile au fost corecte, validarea alegerilor a fost făcută deja de Biroul Electoral Central”, a explicat Florin Iordache.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.