Home Actualitate PNL cere reluarea votului în cazul Șova

PNL cere reluarea votului în cazul Șova

by I. B.

PNL cere reluarea votului din Senat în cazul senatorului Dan Șova, asta după ce au atacat și la Curtea Constituțională acest vot.

”Solicit conducerii Senatului României reluarea votului pentru ridicarea imunității domnului Dan Șova

Sunt profund dezamăgit de atitudinea conducerii Senatului României cu privire la rezultatul votului de miercuri pentru ridicarea imunității parlamentarului Dan Șova. Consider că domnul președinte Călin Popescu-Tăriceanu se face principalul vinovat de o greșeală, de o faptă ilegală ce va avea repersiuni nu doar asupra domniei sale, ci asupra întregului Parlament, instituție fundamentală a cărei imagine a fost profund compromisă în urma votului de miercuri, 25 martie.

Înainte de a fi prea târziu, în calitatea mea de membru al Parlamentului României, solicit conducerii Senatului reluarea votului cu privire la cererea venită din partea DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive în cazul lui Dan Șova. Consider că o astfel de decizie trebuie luată de urgență de colegii senatori, care au responsabilitatea de a repara grava eroare făcută democrației și statului de drept prin protejarea unui senator de anchetarea sa conform cererilor venite din partea Justiției.

Apreciez că reluarea votului care îl vizează pe domnul Dan Șova va putea îndrepta lucrurile, va soluționa rapid o chestiune care privește nu doar Parlamentul României, ci pe fiecare fiecare român, pe toți cei nemulțumiți de protecția nejustificată de care anumiți cetățeni se bucură, aflându-se mai presus de lege în urma unui vot parlamentar viciat.

Am certitudinea că, până la pronunțarea deciziei judecătorilor de la Curtea Constituțională a României – care vor sancționa, cu siguranță, votul de miercuri, conducerea Senatului are obligația legală, morală și politică de a dovedi în fața opiniei publice că legislativul nu este supus intereselor de partid și că, în Parlamentul României, litera legii și Constituția României sunt în continuare suverane!”, susține deputatul PNL, Mircea Dolha, într-un comunicat de presă.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.