Home Actualitate PNL cere dezbaterea în regim de urgență a abrogării pensiilor speciale ale parlamentarilor

PNL cere dezbaterea în regim de urgență a abrogării pensiilor speciale ale parlamentarilor

by George Avram

PNL cere dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative privind abrogare pensiilor speciale ale parlamentarilor. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat tuturor partidelor să susțină proiectul liberalilor.

„Prima observație pe care vreau să o fac e că PNL nu acceptă acest privilegiu pentru parlamentari, PNL fiind adeptul constant al pensiilor plătite în baza contribuției

Al doilea lucru: din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale o reprezintă abrogarea articolului 11 din Statului senatorilor și deputaților. Nu există altă soluție care să rezolve pe deplin întreaga problemă.

Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite, prin care cerem, prin procedură de urgență, convocarea BPR pentru ora 10.00. Așteptăm ca acesta să trimită la Comisia de statul proiectul PNL, blocat din iulie, pentru a fi votat azi în plen. Noi am depus această inițiativă de la începutul anului, dar ea e blocată de Marcel Cioalcu și PSD la nivelul Biroului Permanent.

Azi cerem partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în Comisia de statut și în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul 11. Dacă nu vom abține acest sprijin azi la nivelul Parlamnetului, angajamentul ferm al PNL e ca, în prima zi de lucru a noii sesiuni parlamentare, prima lege pe care pe care o abroga noua majoritate va fi cea privind pensiile speciale ale parlamentarilor”, a declarat Florin Roman, liderul deputațior liberali.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.