Home Actualitate Piscine cu apă termală, săpate în munte, într-o staţiune din Austria

Piscine cu apă termală, săpate în munte, într-o staţiune din Austria

by Ana Barb

La un preţ asemănător cu cel al unei vacanţe obişnuite, poţi să-ţi petreci o săptămână într-o staţiune renumită din Austria în care poţi îmbina plăcutul cu utilul.

Bunăoară, Gasteinertal este una din cele mai renumite regiuni din Austria şi chiar din Europa pentru potenţialul curativ al apelor minerale şi termale foarte benefice pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Apele termale au fost descoperite de pe vremea romanilor. Adevărata comoară terapeutică a Gasteinertal este însă aerul din galeriile minei Heillstolle.

Centrele SPA specializate oferă o gamă foarte largă de proceduri, terapii şi tratamente spa într-o atmosferă în care relaxarea este pusă pe primul loc. Site-ul de travel ski-austria.travelplanner.ro a făcut o selecţie a celor mai interesante locuri din staţiune, pe care nu trebuie să le ratezi.

Centrul spa Alpentherme – Bad Hofgastein

Alpentherme este un centru spa impresionant. Dispune de 6 zone (worlds) cu facilităţi diferite, sky bar cu pereţi de sticlă ce oferă o panoramă de 360 grade, salon multimedia, saune, piscine indoor si outdoor .

Relax World (un loc excepţional pentru masaje şi terapii spa); Family World (experienţă spa pentru copii şi părinţi); Sauna World; Ladies World (saune extrem de relaxante dedicate femeilor); Sports World ; Gusto World (zona de catering).

Alpentherme este deschis zilnic între orele 9:00 – 21:00, iar joi, vineri, sâmbătă până la ora 22:00.

Centrul spa Felsentherme – Badg Gastein

La Felsentherme găsiţi mai multe secţiuni de relaxare şi agrement. Foarte populară este “rock hall” , o încăpere săpată în piatră de munte şi în care se află o piscină cu apă termală ce este conectată cu piscina în aer liber (la 34 grade – de asemeni cu apă termala), de unde puteţi admira peisajul alpin.

După o sesiune revigorantă de fitness, puteţi savura din specialităţile culinare ale regiunii la restaurantul complexului. Cel mai preferat punct al complexului este Panorama Wellness Area, cu saune săpate în piatră de munte şi jacuzii în aer liber cu apă termală.

Galeriile cu radon Heillstolle

Acum 50 de ani, când au început lucrările de la muntele Radhausber, inginerii sperau să găsească aur însă au descoperit că aerosolii din galerii au calităţi vindecătoare. Heillstolle este ideal pentru profilaxie şi întărirea sistemului imunitar, dar mai ales pentru tratarea afecţiunilor reumatice.

Un tren te vă duce adânc în munte, către un climat unic în lume. Această formă de terapie este una din cele mai eficiente pentru întărirea sistemului imunitar, profilaxie dar mai ales pentru tratarea afecţiunilor reumatice.

Foto – https://www.gasteinertal.com

Articol republicat

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.