Procurorii DNA au efectuat, în această dimineață, percheziții la sediul primăriei Baia Mare, de unde au ridicat mai multe documente referitoare la cluburile de handbal.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, comise în perioada 2014-2015”, se arată în comunicatul DNA.

“Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acetor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de hanbal, băieți și fete”, a declarat, pentru Realitatea TV, Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare.

În cursul zilei de 1 octombrie 2015, sunt efectuate și percheziții domiciliare în 12 locaţii situate pe raza municipiului Baia Mare, dintre care una este sediul primăriei, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.