Primari, parlamentari sau angajaţi în instituţii publice au avut în comun în ultimii ani un singur lucru: şpaga pentru contractele cu statul, spun jurnaliștii de la Digi24. Dacă unii se mulţumeau cu un procent de 1% din contracte, alţii percepeau un comision de 40%. Cu toţii au ajuns să dea explicaţii la DNA şi au petrecut măcar o noapte în arrest.

Dacă Elena Udrea a fost săptămâni în șir cel mai discutat subiect, prin prisma comisioanelor de 10% pe care le-ar fi cerut pentru Gala Bute, procurorii DNA spun că Radu Mazăre era mai modest când cerea şpăgi şi se mulţumea chiar şi cu 1% din contractele pe care le măsluia.

Un director administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” cerea aproape jumătate din valoarea contractelor pe care le semna, fie că era vorba de renovarea căminelor studenţeşti, fie de achiziţia de hârtia igienică sau detergent.

Darius Vâlcov este acuzat de procurori că lua un procent fix de 20% pe vremea când era primar în Slatina.

Mai puțini bani cerea parlamentarul Theodor Nicolescu, fost vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

sursa-digi24

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.