Home Actualitate Pentru a vota, doi studenţi români din Canada vor merge pe jos peste 100 de kilometri

Pentru a vota, doi studenţi români din Canada vor merge pe jos peste 100 de kilometri

by S. C.

Doi studenţi români din Vancouver, Ioan şi Alecsandru, vor să demonstreze că distanţa nu reprezintă o problemă pentru cei ce vor să voteze şi vor merge pe jos mai bine de 100 de kilometri, până la cea mai apropiată secţie de votare,  duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Mai mult decât atât, pentru a încuraja românii de pretutindeni să iasă la vot, Ioan şi Alecsandru au demarat un proiect unic: vor merge pe jos 127 de kilometri, din care 46 de kilometri cu feribotul, până la cea mai apropiată secţie de votare, anume Consulatul general al României din Vancouver. Expediţia lor a început vineri şi aventura lor se va sfârşi duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„Tocmai am fost treziţi de 2 angajaţi de la BC Ferries şi ni s-a comunicat că plaja este privată şi că nu putem să rămânem. Dar au fost înţelegători şi ne-au îndemnat să transversăm autostrada şi să montăm cortul pe partea cealaltă a autostrăzii. Am schimbat locul cortului dar credem ca ar fi mai bine sa ne continuam drumetia daca tot ne-am trezit.(Este ora 21:35) — laTsawwassen Beach“, au postat ei pe Facebook.

A doua zi, şi-au reluat aventura. Sute de români din lumea întreagă le trimit mesaje de susţinere şi de mulţumire. „După 11km plini cu peripeţii, inclusiv îngheţul apei în sticlă, am ajuns la primul nostru popas. Din cauza celor întâmplate, planurile s-au schimbat puţin, deci vom merge toată noaptea şi vom încerca să ajungem dimineaţa la a doua destinaţie“, este al doilea mesaj al tinerilor români.

Sursa- Adevărul.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.