Ajungi pe seară acasă, obosit/ă şi fără chef de făcut ceva laborios de mâncare. Soluţia: paste cu ton scrie pe tine. Uite de ce ai nevoie: o conservă ton, 3-4 căţei usturoi (cât mai mulţi, după mine),o legătură ceapă verde sau ½ ceapă, 1 morcov, 1 ardei iute, o lingură ulei de măsline, 1 pahar vin alb, parmezan ras, plus 6 pumni de paste (pentru 2 porţii).
Cum procedezi? Căleşti niţel usturoiul, ceapa şi morcovul . Adaugi tonul – scurs bine de uleiul din conservă, vinul şi ardeiul iute, asezonând cu sare. Laşi totul să scadă vreo 15-20 minute, la foc mic. Între timp, fierbi pastele, iar când sosul e gata, îl pui peste pastele FUSILLI scurse de apă şi le amesteci. Pentru un gust desăvârşit, razi parmezan pe deasupra din belşug, mai adaugi un strop de ulei de măsline şi puţin busuioc proaspăt din cultură proprie. Dacă nu ai, poţi folosi şi de ăla din comerţ, proaspăt sau uscat. Gata, asta-i tot! Bineînţeles, pastele cu ton merg foarte bine cu un pahar de vin alb, demisec, la alegerea voastră şi ceva muzică italiană pe fundal – Una notte a Napoli:
https://www.youtube.com/watch?v=ICfue4iDseU