Home Actualitate Părintele Constantin Necula:”A posti înseamnă a vorbi mai puțin, a munci mai atent, a ne iubi cu mai mare grijă, a fi mai atenți la tot ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit”

Părintele Constantin Necula:”A posti înseamnă a vorbi mai puțin, a munci mai atent, a ne iubi cu mai mare grijă, a fi mai atenți la tot ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit”

by S. Z.
Postul Paștelui începe mâine  pentru creștinii ortodocși. Părintele Constantin Necula spune  că  Postul Paștelui trebuie ținut cu bucurie și nu ca o obligație.
„A posti înseamnă a vorbi mai puțin, a munci mai atent, a ne iubi cu mai mare grijă, a fi mai atenți la tot ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit”, a declarat, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.
 „Dincolo de a nu manca si a nu bea, inseamna a te aseza in linistea lui Dumnezeu. Nu in ultimul rand nu este o obligatie de serviciu, postul este o bucurie. Este un mod al lui Dumnezeu de a se face cunoscut oamenilor si de a-i face pe oameni sa inteleaga adevaratul ritm al vietii. Apoi, una dintre propunerile pe care putem sa o facem linistiti in timpul postului este sa vorbim mai putin, sa muncim mai atent, sa ne iubim mai cu grija, sa fim un pic mai atenti la tot ceea ce Dumnezeu ne-a daruit, pentru ca, pana la urma, nu vine chiar totul din constructia financiara a lumii, ci si din partea morala a lumii”, a spus parintele.

„Trebuie sa fim atenti ca sa nu facem din a nu manca o obsesie si nici din a manca o obsesie. Trebuie sa invatam sa traim intr-un echilibru asa cum ni-l ingaduie Dumnezeu. Sunt convins ca cei care au munci foarte grele pe santier sau in alte conditii au micile lor derogari dumnezeiesti. Nu cred ca Hristos sta cu o carte de retete sa controleze oamenii, dar rastignirea Mantuitorului ne obliga la un pic mai multa atentie si sa intelegem ca nu asta trebuie sa fie principalul scop al postului. Noi nu mancam, ca sa ne impartasim. Noi nu mancam, pentru ca sa putem sa mancam in noaptea de Inviere trupul si sangele Mantuitorului nostru Iisus Hristos”, a afirmat Constantin Necula.

„E foarte greu, cine a zis ca e usor? Nu exista lucru bun facut fara greutate. Este o operatie pe constiinta deschisa. Dincolo de aceasta, postul inseamna spovedanie, postul inseamna asezarea constiintei tale dinaintea constiintei lui Dumnezeu, nu ca in alte timpuri, nu doar in post, nu ar trebui sa fie asa. Dar, o data in plus, o reactivare a celulei duhovnicesti a fiecarui organism uman conteaza de fiecare data”, a aratat Constantin Necula.

„Putem fi mai incercati daca nu suntem atenti si daca facem din post un fel de drapel in vant, desfasurat din cand in cand, spectacular. Postul nu are nimic spectaculos in el. Postul este un exercitiu al smereniei si orice incercare se vindeca cu dezincercarea, pentru ca de la Dumnezeu vin toate si spre Dumnezeu se indreapta toate. Sfatul meu prietenesc este ca sa incercati de fiecare data sa postiti alaturi de rugaciunea unui duhovnic, cu nadejdea in Dumnezeu si niciodata socotind-o ca pe o sarcina de serviciu”, a   explicat preotul Constantin Necula.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.