Parchetul General a dispus pe 22 decembrie redeschiderea dosarului în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj. Cercetările în acest dosar au fost suspendate pentru că Traian Băsescu fiind preşedinte se bucura de imunitatea prezidenţială, o situaţie în care nu mai este după terminarea mandatului, iar procurorii îl pot cerceta, scrie gandul.info.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce preşedintele, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus şeful statului. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

După aceste afirmaţii Gabriela Firea a depus o plângere pentru şantaj împotriva lui Traian Băsescu. Procurorii au constat că nu pot face cercetări în acest dosar pentru că, potrivit Constituţiei, Traian Băsescu are imunitate. Astfel că au decis suspendarea cercetărilor.

loading...

1 COMENTARIU

  1. …..gãozaru’basescu nu va rãmâne nici nejudecat , nici nepedepsit , indiferent cine îl mai protejeazã deocamdatã……..toate la vremea lor……

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.