Home Actualitate Papa Francisc, declarația care a șocat liderii ONU: Întreaga specie umană este amenințat

Papa Francisc, declarația care a șocat liderii ONU: Întreaga specie umană este amenințat

by George Avram

Papa Francisc, aflat într-o vizită oficială în Statelele Unite ale Americii, a susținut un discurs istoric la sediul ONU, chiar când ONU împlinește 70 de ani. Niciodată în istoria Organizației Națiunilor Unite nu au fost prezenți atâția lideri cât s-au adunat vineri.

Printre altele, Papa Francisc a vorbit despre lăcomie și ”setea fără margini” pentru bogăție și putere a oamenilor, care distrug resursele Pământului, punând în pericol existența omului pe planetă.

”Egoismul și setea pentru putere și prosperitate materială duce la folosirea greșită a resurselor naturale și la excluderea celor dezavantajați”, a declarat Papa Francisc, citat de Reuters.

Papa Francisc a criticat de mai multe ori, în timpul mandatului, capitalismul neînfrânat, însă de această dată a făcut-o în fața a numeroși oameni influenți din lume.

Papa Francisc a făcut apel la reprezentanții guvernelor să asigure oamenilor mijloace materiale minime de a trăi. Acestea sunt, în viziunea Papei: locuină, muncă și pământ.

Pe de altă parte, liderul de la Vatican le-a cerut acestora să lupte cu traficul de persoane și să interzică armele nucleare. Totodată, Papa Francisc a lansat un avertisment dur privind viitorul planetei.

”Criza ecologică și distrugerea la nivel mondial al biodiversității, poate amenințat chiar existența speciei umane”, a spus acesta.

sursa -www.dcnews.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.