Home Actualitate ”Pandora Papers”: Șefi de guvern acuzați de evaziune fiscală. Printre ei, premierul Cehiei sau regele Iordaniei. Vedete ca Shakira sau Claudia Schiffer

”Pandora Papers”: Șefi de guvern acuzați de evaziune fiscală. Printre ei, premierul Cehiei sau regele Iordaniei. Vedete ca Shakira sau Claudia Schiffer

by George Avram
Mai mulți lideri, inclusiv premierul ceh, regele Iordaniei și președinții din Kenya și Ecuador, au ascuns active în companii offshore, în special în scopuri de evaziune fiscală, potrivit unei anchete publicate duminică de jurnaliștii de investigație ai Consorțiului Internațional (ICIJ), citați de AFP, potrivit Hotnews.
Ancheta denumită „Pandora Papers”, la care au contribuit aproximativ 600 de jurnaliști, se bazează pe aproximativ 11,9 milioane de documente, care provin de la 14 companii de servicii financiare și au scos la lumină peste 29.000 de companii offshore.
Conform acestor documente, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a creat cel puțin treizeci de companii offshore, adică în țări sau teritorii cu impozitare favorabile.
Prin intermediul acestor entități, el a cumpărat 14 proprietăți de lux în Statele Unite și Regatul Unit, pentru peste 106 milioane de dolari.
În ceea ce-l privește pe primul-ministru ceh, Andrej Babis, el a plasat 22 de milioane de dolari în companii de tip shell care au fost folosite pentru finanțarea achiziției Château Bigaud, o proprietate mare situată în Mougins, în sudul Franței.
Printre personalitățile expuse se numără cântăreața columbiană Shakira, modelul german Claudia Schiffer și legenda cricketului indian Sachin Tendulkar.
Integral pe Hotnews.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.