Home Actualitate Pădurar ucis de hoţii de lemne. Rareş Bogdan: Susțin din toate puterile interzicerea tăierilor!

Pădurar ucis de hoţii de lemne. Rareş Bogdan: Susțin din toate puterile interzicerea tăierilor!

by I. B.

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal a declarat că susţine  interzicerea tăierilor de păduri în România. 

Declaraţia vine după ce un pădurar din Maramureş a fost ucis în timp ce încerca să oprească tăierile ilegale de arbori.

„Este al treilea caz într-o lună în care un pădurar este victima unei agresiuni. Afacerile mizerabile cu lemn au ajuns să ducă la crime?? Incredibil…

Susțin din toate puterile interzicerea tăierilor, mă doare enorm exportul de buștean și cred că trebuie să facem ample campanii de împădurire. Dar serioase, nu mimate!! Norvegia a interzis tăierile în urmă cu vreo 3 ani, Albania a interzis pe 10 ani exploatarea în scop industrial, Germania și Marea Britanie au politici masive de împădurire. Germania și-a crescut masiv suprafața forestieră (cu 41%, față de mai puțin de 25% acum 50 de ani). Citeam într-un raport că tot în Germania, 80% din capacitatea de producere de energie introdusă în ultimii 15 ani e din surse regenerabile, adică aproape 400.000 de noi locuri de muncă.

Unde se duc copacii noștri? Se zice că Soliman Magnificul, când a bătut la Mohacs armata ungară și a ocupat Buda, nu a riscat să încerce asta și la noi, deoarece eram bine apărați de munții și pădurile greu de învins. „Codrul, frate cu românul”. Of, codrule…”, a postat Rareş Bogdan pe Facebook.

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii.

.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.